Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”
Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

Konferencija “Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS”

2593 2593 people viewed this event.

Privredna komora Republike Srpske, uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, organizuje Konferenciju „Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS“, koja će se održati u četvrtak 08.06.2023. godine u kristalnoj sali hotela SL Industry u Trebinju.

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Konferencija će sadržavati tri panela, a panelisti će biti stručnjaci iz svoje oblasti, predstavnici privrednih društava, kao i predstavnici međunarodnih donatora koji pružaju finansijsku podršku iz oblasti zelene ekonomije i energetske efikasnosti. Ovo je prilika da se tokom panel diskusije predstave iskustva domaćih privrednih društava u izgradnji solarnih elektrana. Privrednici će imati priliku da se upoznaju i sa dostupnim izvorima finansiranja na ovom polju. Planirano je i predavanje na temu primjene digitalnih rješenja u procesu energetske tranzicije, koje će voditi priznati stručnjak u oblasti energetskog menadžmenta i energetske efikasnosti u industriji. Takođe, u okviru Konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva, biće organizovani bilateralni razgovori registrovanih učesnika.

Ovaj događaj je jedinstvena prilika za razmjenu informacija, iskustava i promociju uspješnih primjera poslovanja na polju energetske efikasnosti i zelene ekonomije, te za uspostavljanje korisnih kontakata.

Učešće na konferenciji je besplatno, a registracija učešća je obavezna klikom na opciju PRIJAVI SE NA DOGAĐAJ.

Rok za registraciju je 02.06.2023. godine.

Kontakt osobе u Privrednoj komori Republike Srpske: Sonja Milinčić i Nikolina Dorontić Alibabić (051 493 138, sonjam@komorars.ba, nikolinad@komorars.ba).

Poziv_Konferencija_Zelena ekonomija_Trebinje

Program_Konferencija_Zelena ekonomija_sa_panelistima

Event registration closed.

Učesnici

Republic of Srpska
Montenegro
Bosnia and Herzegovina
 
 

Datum i vrijeme

08.06.2023 @ 10:00 do
08.06.2023 @ 15:30
 

Krajnji rok za registraciju

02.06.2023
 

Lokacija

Trebinje, hotel SL Industry
 

Organizatori


 

Učesnici